Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Herman Habers en Dinand Martens vinden het belangrijk dat het Vechtdal leefbaar blijft, dat er reuring is en dat er voor iedereen iets te doen is. Daarom sponsort Kompanen een groot aantal locale verenigingen op het gebied van cultuur, sport, muziek en traditie. Van de plaatselijke schietvereniging NIO en tennisclub TCO is Kompanen hoofdsponsor.

Daarnaast is Kompanen een Erkend Leerbedrijf. De eigenaren weten hoe belangrijk het is voor studenten om ervaring op te doen binnen een bedrijf. Dat studenten in de praktijk het reilen en zeilen van een administratiekantoor leren kennen en dat ze kansen krijgen om zich te ontwikkelen op het gebied van hun studie. Daarom zijn er naast de vaste medewerksters vrijwel altijd stagiaires aan het werk, en het gebeurt wel, dat deze doorstromen naar een betaalde baan binnen het bedrijf.

Ook aan het milieu wordt gedacht. Het pand aan de Van Reeuwijkstraat is in 2012, toen Kompanen het 12,5-jarig jubileum vierde, flink uitgebreid en geheel aangepast aan de eisen van deze tijd, ook op het gebied van energiebesparing en milieu. Dankzij 53 zonnecollectoren is het pand bijna energieneutraal. Vanzelfsprekend wordt papiergebruik tot een minimum beperkt.