Nieuws

Beoogde nieuwe minister van Financiën VS wil meer investeren in economie

De regering van de aanstaande Amerikaanse president Joe Biden moet fors investeren in de economie van het land. Dat zei de nieuwe minister van Financiën, Janet Yellen, dinsdag tegen de Senaat. Dit is nodig om de gevolgen van de COVID-19-pandemie zoveel mogelijk te beperken. Ook vindt ze dat de nieuwe regering een harde lijn moet blijven volgen tegen China.

Inspectie SZW ziet door lockdown meer maaltijdbezorgers onder de zestien jaar

De Inspectie SZW ziet nog "zeer regelmatig" dat jongeren onder de zestien jaar maaltijden bezorgen, terwijl dat sinds 1 juli vorig jaar verboden is. Door de lockdown is de druk op maaltijdbezorgdiensten toegenomen. In de zoektocht naar arbeidskrachten houden deze bedrijven zich niet altijd aan de nieuwe wetgeving, aldus de Inspectie SZW.

Werknemers ASML, DAF en Fokker staken donderdag coronaproof

Bij onder meer ASML en DAF, Fokker en Thyssen Krupp wordt donderdag het startschot gegeven voor landelijke estafettestakingen in de metalektro, zo laten vakbonden CNV Vakmensen en FNV Metaal dinsdag weten. De bonden willen daarmee een signaal afgeven aan werkgeversorganisatie FME. De stakingen worden coronaproof georganiseerd, zo verzekeren CNV en FNV.

Uitvaartbranche: 'Dit is een geliefde sector voor een tweede carrière'

Het aantal ondernemers dat in de uitvaartbranche actief is, groeit elk jaar en ook nog eens harder dan het aantal mensen dat overlijdt. Veel mensen kiezen er op latere leeftijd voor in de branche aan de slag te gaan en werknemers van uitvaartbedrijven zetten hun loopbaan voort als zzp'er, zegt de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) tegen NU.nl.

Logitech verkoopt een stuk meer toetsenborden, muizen en webcams

Logitech vaart wel bij de voortdurende thuiswerksituatie. In het afgelopen kwartaal verkocht het bedrijf voor 1,67 miljard dollar (zo'n 1,38 miljard euro) aan toetsenborden en computermuizen. Dat betekent een toename van 85 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, zo laat de Zwitserse fabrikant van randapparatuur dinsdag weten (pdf).

Europese autoverkoop bijna een kwart lager in 2020

In 2020 zijn in de EU ongeveer 9,9 miljoen nieuwe personenwagens geregistreerd, een daling van 23,7 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat betekent de grootste terugval sinds de verkoopcijfers bijgehouden worden. In totaal gingen er drie miljoen minder personenauto's op kenteken, maakt brancheorganisatie ACEA dinsdag bekend (pdf).