Nieuws

Campings en bungalowparken minder hard geraakt door corona dan hotels

Campings, huisjesterreinen en groepsaccommodaties in Nederland hebben een kleinere terugloop van bezoekers gehad door de coronacrisis dan hotels. De zogeheten verblijfsrecreatie had in het eerste kwartaal 11 procent minder gasten, voor de gehele branche was dit 17 procent, blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Aantal faillissementen loopt in week 22 iets terug, bouw hardst geraakt

75 bedrijven en instellingen zijn in week 22 (25 tot en met 31 mei) failliet verklaard, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Dat zijn er tien minder dan een week eerder en acht minder dan in dezelfde week vorig jaar. Opnieuw werd van alle branches de bouwnijverheid het hardst geraakt, met twaalf faillissementen.

Leden van FNV en CNV stemmen unaniem voor acties bij Tata Steel

FNV-leden hebben donderdag tijdens een drive-inbijeenkomst in Beverwijk unaniem voor acties bij Tata Steel gestemd, bevestigt FNV Metaal-bestuurder Roel Berghuis aan NU.nl. Er waren naar schatting zo'n duizend leden bij de bijeenkomst aanwezig, van wie drie kwart voor moest stemmen om groen licht te geven voor acties. In de middag stemden ook CNV-leden unaniem voor.