Nieuws

Herstel passagiersluchtvaart gaat minder snel dan gehoopt

Een bescheiden opleving in het wereldwijde luchtvaartverkeer is al snel tot stilstand gekomen, blijkt uit cijfers van luchtvaartbureau IATA. In augustus waren de cijfers minder beroerd dan in juli, maar door de nieuwe maatregelen tegen corona zijn de vooruitzichten voor de rest van het jaar somber.

2 miljard belastingkorting: cadeau voor werkgevers of essentieel voor banen?

"Dividendbelasting 3.0." "Balletje-balletje met miljarden." De oppositie hoefde niet lang na te denken hoe de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) te omschrijven. Kabinet en coalitie zijn er juist van overtuigd dat dit de manier is om de werkgelegenheid aan te jagen en de broodnodige investeringen op peil te houden. Wat houdt de nieuwste belastingkorting voor het bedrijfsleven van 2 miljard euro precies in?

'Scheepsbouwer Royal IHC wordt onderzocht in corruptiezaak Brazilië'

Nederlandse autoriteiten doen onderzoek naar de betrokkenheid van scheepsbouwer Royal IHC bij het betalen van steekpenningen in Brazilië, meldt Het Financieele Dagblad (FD) dinsdag op basis van gerechtelijke stukken. De scheepsbouwer uit Kinderdijk werd eerder dit jaar met behulp van staatssteun gered van een dreigend faillissement.