Nieuws

Rechter verbiedt hoortoestellencampagne van Specsavers en dreigt met boete

Alle reclames van de campagne 'de Waarheid' van optiek- en audicienketen Specsavers zijn verboden. Dat heeft de rechtbank in Utrecht maandag bepaald. Brancheorganisatie de Kwaliteitsaudiciens had een kort geding aangespannen tegen Specsavers om de reclamecampagne, waarin Specsavers beweerde dat "alle innovatieve toestellen" worden vergoed.

TU Eindhoven hervat beleid om vrouwen voor te trekken, maar dan anders

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) pakt met ingang van komende maand haar programma om meer vrouwelijke onderzoekers aan te trekken weer op. De universiteit werd daarin eerder teruggefloten door het College voor de Rechten van de Mens (CRM). Het programma is nu zodanig aangepast dat het wel door de beugel kan, aldus de TU/e maandag.

Britten onderzoeken mogelijkheden voor eigen 'britcoin'

Het Britse ministerie van Financiën heeft in samenwerking met de eigen centrale bank een taskforce opgezet om het nut van een eigen cryptomunt te onderzoeken. Dat maakte de Britse minister van Financiën Rishi Sunak maandag bekend. Sunak noemt het project op Twitter gekscherend "britcoin".

Proefreizigers mogen op Gran Canaria vrij bewegen, maar binnen de perken

De proefreis naar Rhodos is nog niet afgelopen of de volgende testvakantie staat al voor de deur. Van maandag tot en met woensdag kunnen mensen zich inschrijven voor een trip naar een viersterrenhotel op Gran Canaria. Reizigers mogen gaan en staan waar ze willen, maar moeten zich wel aan de geldende coronamaatregelen houden.