Nieuws

Amerikaanse centrale bank verwacht verbetering in de loop van dit jaar

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve (Fed), verwacht dat de economische toestand in de Verenigde Staten in de loop van dit jaar verbetert. Desondanks is de Amerikaanse arbeidsmarkt nog lang niet hersteld van de neergang die de coronapandemie veroorzaakte, waarschuwde voorzitter Jerome Powell bij een tweedaagse hoorzitting voor het Congres over het beleid van de koepel van centrale banken.

Havermelkmaker Oatly trekt naar beurs van New York

De Zweedse havermelkmaker Oatly, die onder andere Oprah Winfrey en JAY-Z onder zijn investeerders heeft, heeft documenten voor een beursgang op Wall Street ingediend. Oatly mikt op een waardering van meer dan 5 miljard dollar (4 miljard euro), maakt het bedrijf dinsdag bekend.

Brussel mag twee maanden langer nadenken over goedkeuring Brexit-deal

Het Europees Parlement (EP) mag zich van het Verenigd Koninkrijk twee maanden langer buigen over de Brexit-deal. Brussel vroeg eerder deze maand aan Londen om uitstel tot eind april, omdat de tekst van de deal in 24 verschillende talen moet worden vertaald. Die goedkeuring is nu gegeven, maakte het Britse kabinet dinsdag bekend.

Winkelen op afspraak mogelijk vanaf 3 maart

Winkels gaan weer deels open, maar alleen voor mensen die minstens vier uur van tevoren een afspraak maken. Dat kondigde demissionair minister-president Mark Rutte dinsdagavond aan op de coronapersconferentie.