Nieuws

Rabobank boekt minder winst vanwege oorlog in Oekraïne en stijgende prijzen

De beslissing van Rabobank om zich terug te trekken uit Rusland drukt de resultaten van het concern. Verder zijn de economische omstandigheden omgeslagen sinds de oorlog in Oekraïne en het oplopen van de voedsel- en energieprijzen. Rabobank boekte in het eerste half jaar een winst van 1,57 miljard euro, tegenover 2,16 miljard euro vorig jaar.

Amerikaans pro-Trump-kledingbedrijf beboet voor valse labels

Het Amerikaanse kledingbedrijf Lions Not Sheep heeft een forse boete gekregen vanwege het gebruik van neplabels in kleding, heeft de Amerikaanse consumentenwaakhond Federal Trade Commission (FTC) bekendgemaakt. Het bedrijf is bekend van zijn openlijke steun aan de Amerikaanse oud-president Donald Trump en is populair onder Amerikaanse conservatieven.

Hogere hypotheekrente pas volgend kwartaal terug te zien in huizenprijzen

Het effect van de hogere hypotheekrente zal op z'n vroegst pas in het derde kwartaal van dit jaar zijn terug te zien in de huizenprijzen en het aantal transacties. Dat zegt het Kadaster woensdag in een kwartaalbericht. Het Kadaster verwacht dat de woningmarkt de komende tijd minder actief zal zijn, met minder harde prijsstijgingen als gevolg.

Prijzen blijven stijgen, druk op kabinet om in te grijpen groeit

De boodschappen en energiekosten zijn ongekend hoog. Aan de alsmaar stijgende prijzen lijkt vooralsnog geen einde te komen. Het kabinet heeft al miljarden extra uitgetrokken om de pijn wat te verzachten, maar de vraag is of het genoeg is om mensen uit de financiële problemen te houden.

Inflatie in VS daalt iets, maar blijft hoog

De inflatie in de Verenigde Staten is in juli minder hoog uitgevallen dan een maand eerder. De prijzen waren in juli 8,5 procent hoger ten opzichte van een jaar eerder. In juni was de inflatie nog 9,1 procent, het hoogste niveau in ruim veertig jaar.

Deliveroo wil aan het eind van dit jaar weg uit Nederland

Maaltijdbezorger Deliveroo is van plan nog voor het einde van dit jaar te stoppen met zijn activiteiten in ons land. Het platform vindt zichzelf niet groot genoeg in Nederland om voldoende winst te maken. Daarom is het bedrijf een proces gestart om te vertrekken.

Fietsenbeurs gaat niet door vanwege gebrek aan fietsen

Fietsenbeurs Bike Motion in de Jaarbeurs in Utrecht gaat dit jaar niet door vanwege een tekort aan fietsen, meldt de organisatie achter het evenement dinsdag. Vanwege de grote vraag en problemen in de toelevering van tweewielers, ziet de organisatie geen mogelijkheid voor een volledig evenement.

Na minder Russisch gas dreigt nu minder Noorse stroom

Noorwegen maakt zich op om de uitvoer van stroom te beperken. Dat heeft niets te maken met politieke omstandigheden, maar alles met de droogte. Het aanvullen van waterreservoirs krijgt prioriteit boven de productie van stroom. Dat heeft de Noorse energieminister Terje Aasland volgens persbureau Bloomberg gezegd.

Opgewarmd of tijdloos? De Tesla Model S en Model X zijn terug

Na een afwezigheid van een kleine twee jaar maken de Tesla Model S en Tesla Model X hun comeback in Nederland. Met deze twee auto's kwam het succes van Tesla op stoom en werd de auto-industrie wakker geschud. Maar in de basis zijn deze modellen nu tien en zeven jaar oud. Wat hebben de Model S en Model X anno 2022 nog te bieden?