Nieuws

Flitsbezorger Getir ontslaat wereldwijd duizenden medewerkers

Flitsbezorger Getir gaat wereldwijd ongeveer 4.480 medewerkers ontslaan. Dat is zo'n 14 procent van het totale personeelsbestand van het bedrijf. Ook gaat het minder geld uitgeven aan kortingsacties en marketing. Dat blijkt woensdag uit een interne brief aan het personeel van Getir in handen van TechCrunch, die is bevestigd door het bedrijf.

Wil je werken op een verplichte vrije dag? Dan heb je meestal pech

Veel werknemers moeten de dag na Hemelvaart verplicht een dag vrij nemen, omdat het bedrijf die dag gesloten blijft. Maar wat als je wel naar kantoor wilt? "Dan heb je in veel gevallen pech, zeker als het is vastgelegd in de arbeidsvoorwaarden", zegt arbeidsrechtadvocaat Pascal Besselink van juridisch dienstverlener DAS.

Nieuwe landingsregels moeten zorgen voor minder vluchten vanaf Schiphol

Schiphol heeft nieuwe regels voor de start- en landingsrechten ingevoerd, die ervoor moeten zorgen dat deze zomer minder vluchten vertrekken vanaf Schiphol. Door die nieuwe regels worden tijdslots van een luchtvaartmaatschappij niet meer opgevuld door een andere luchtvaartmaatschappij als deze niet worden gebruikt.

Volkswagen treft schikking met groep Britten vanwege dieselschandaal

Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in het Verenigd Koninkrijk een schikking getroffen van 193 miljoen pond, omgerekend 227 miljoen euro, vanwege het dieselschandaal. De regeling werd bereikt met een groep van circa 91.000 bezitters van auto's van Volkswagen en de dochtermerken SKODA, Audi en SEAT.

Maaltijdbezorgers misleiden klanten volgens Consumentenbond

Maaltijdbezorgers Deliveroo en Uber Eats zijn niet transparant over extra kosten en maken het aanbod aan restaurants veel groter dan het eigenlijk is. Thuisbezorgd kan op zijn beurt de garantie niet waarmaken dat een maaltijd nooit duurder is dan bij het restaurant zelf. Dat concludeert de Consumentenbond woensdag na onderzoek.

Minder tickets voor KLM-vluchten vanaf Schiphol, luchthaven komt met actieplan

KLM vermindert de verkoop van tickets voor vluchten die de komende dagen vertrekken vanaf Schiphol. Dat doet de luchtvaartmaatschappij vanwege de grote drukte op de luchthaven. Het gaat om KLM-vluchten tot en met aanstaande zondag. Schiphol heeft donderdag een actieplan tegen de drukte aangekondigd. Eerder werd gemeld dat KLM de verkoop van alle tickets tot en met zondag zou schrappen. Dat bleek onjuist.

Dit is hoe een hogere rente inflatie moet tegengaan

De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogt waarschijnlijk eind juli voor het eerst in elf jaar de rente. Dat doet de bank onder meer om inflatie tegen te gaan. Maar waarom gebeurt dit? En hoe zorgt een hogere rente doorgaans voor minder inflatie?

Schiphol: Tot en met de zomer wordt het elke dag druk

Ook vandaag en morgen en eigenlijk alle dagen tot en met de zomer wordt het druk op luchthaven Schiphol. Dat zegt een woordvoerder een dag voor Hemelvaart, dat voor velen een lang weekend inluidt. Reizigers moeten rekening houden met lange wachttijden.

Lucas Bols heeft coronacrisis zo goed als volledig achter zich gelaten

De Nederlandse drankenproducent Lucas Bols heeft in het afgelopen boekjaar mooie resultaten neergezet. In zo goed als alle landen kwam het bedrijf weer op zijn niveau van voor de coronacrisis terecht en in sommige landen presteerde het zelfs beter dan voor de pandemie, meldt Bols woensdag. Vooral de cocktails en Passoã deden het goed.

Flitsbezorgers breiden uit, maar zijn nog vooral te vinden in de grote steden

Ons land telt op dit moment 123 vestigingen van zogenoemde flitsbezorgers. Die vestigingen zitten in 38 verschillende gemeenten, wat neerkomt op zo'n 10 procent van alle gemeenten in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur Colliers. De twee grootste flitsbezorgers, Flink en Gorillas, willen de komende tijd fors uitbreiden.

Bonus topman Air France-KLM gaat ondanks bezwaren van Nederland door

Aandeelhouders van Air France-KLM hebben ingestemd met een miljoenenbonus voor topman Ben Smith. Ruim drie kwart van de aandeelhouders stemde dinsdag tijdens een rumoerige vergadering voor. De bonus zorgde voor veel verontwaardiging, omdat het bedrijf vorig jaar een verlies van bijna 3,3 miljard euro leed. Ook kreeg het tijdens de coronacrisis overheidssteun van Nederland en Frankrijk.

Limburgers met waterschade kunnen bij overheid ruimere vergoeding aanvragen

Wie getroffen is door de overstromingen in Limburg in juli vorig jaar, kan via de overheid meer vergoed krijgen dan oorspronkelijk gepland. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die verantwoordelijk is voor de afhandeling daarvan, merkt dat het begrip onverzekerbare schade in een aantal gevallen te ruim geïnterpreteerd werd en gaat daardoor iedereen meer vergoeden.

EU kan nog niet stemmen over minimumbelasting omdat Polen dwarsligt

Polen blokkeert als enige EU-land een akkoord over een wereldwijde minimumbelasting van 15 procent voor multinationals. De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire heeft daarom dinsdag het onderwerp uit de vergadering van EU-ministers geschrapt. Zonder Polen is er namelijk geen benodigde unanimiteit.

Folders blijven op de mat vallen dankzij inzetten 13- en 14-jarige bezorgers

Overal zijn personeelstekorten, maar reclamefolders blijven gewoon wekelijks op de mat vallen. Ook voor folderbedrijven is het lastig om aan mensen te komen. Maar doordat die sector als enige jongeren vanaf dertien jaar mag inzetten, zijn de problemen te overzien. Dat zegt directeur Thomas Hopman van folderbedrijf Spotta tegen NU.nl.

We gaven in de supermarkt vooral geld uit aan sigaretten, cola en bier

Nederlanders gaven het afgelopen jaar in de supermarkt met afstand het meeste geld uit aan sigaretten, met name aan pakjes Marlboro. Ook aan Camel-sigaretten werden honderden miljoenen uitgegeven, maar nog meer aan flessen en blikjes Coca-Cola. Aan Heineken-bier werd 300 miljoen euro gespendeerd en zuivelmerk Campina wist als enige 'gezondere' merk de top vijf te halen.

Staat steekt nog 220 miljoen in Air France-KLM om belang op peil te houden

Luchtvaartconcern Air France-KLM gaat meer aandelen uitgeven en wil op die manier bijna 2,3 miljard euro ophalen. Het bedrijf wil het geld gebruiken om onder meer de coronasteun sneller terug te betalen en de balans te versterken. De Nederlandse Staat is van plan aandelen bij te kopen, zodat zijn belang even groot blijft, meldt Air France-KLM in een persverklaring. Dat zou volgens minister Sigrid Kaag (Financiën) zo'n 220 miljoen euro kosten.